Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο Φεστιβάλ Τήνου με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Ο Γιώργος  Νικηφόρου Ζερβάκης στο Φεστιβάλ Τήνου με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.
Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο Φεστιβάλ Τήνου με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου στον Πύργο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Τήνου, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει σημαίνουσα Συναυλία.

 

Την άρια Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους θα ερμηνεύσει, η διεθνής σοπράνο, Έλενα Κελεσίδη, έργο που συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

 

Θα μας παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο «Εντεύθεν» και»Κρητικός Ορίζοντας» ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει με αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα «Χρονικό», Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ήλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα» «Ανεξάρτητα» «Who Pays the Ferryman» που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

 

Οι νέες ξεχωριστές δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού όπως ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και η Δάφνη Ζουρνατζή, αλλά και ο παλαιότερος ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των υπέροχων έργων και τραγουδιών που συνέθεσε ο ιδιοφυής Μαρκόπουλος που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε…..από τα περίφημα, «Μαλαματένια λόγια», την « Ελλάδα (Λένγκω)», το «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», τα «Χίλια μύρια κύματα», «Τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Φάμπρικα», τους «Οχτρούς», «Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», «Τα λόγια και τα χρόνια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», το «Όχι δεν πρέπει», ως τις νέες συνθέσεις του «Από μεγάλον έρωτα», «Αχ Πλάτανέ μου», «Πότε θα ξαναβρεθούμε»……. Θα συμμετέχουν μέλη του φωνητικού συνόλου Libro Coro της Ανθής Γουρουντή και η 14μελης Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.

 

Οι αγαπημένες γνώριμες συνθέσεις θα συμπληρωθούν από τις νεότερες, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, σε μία μαγευτική βραδιά στον Πύργο της Τήνου, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

 

 

 

Η Συναυλία διοργανώνεται από τον Δήμο της Τήνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου